До Всесвітнього дня охорони праці 2023

До Всесвітнього дня охорони праці 2023

Праця — одна з найважливіших здатностей людини, бо лише людина свідомо ставить перед собою мету створення знарядь праці, тобто відповідні речі, за допомогою яких вона впливає на предмети природи.

Праця — доцільна діяльність людини, спрямована на збереження, видозміну, пристосування середовища проживання для задоволення своїх потреб, на виробництво товарів і послуг. Праця як процесс адаптації людини до зовнішнього середовища характеризувався розвитком і вдосконаленням поділу праці, його знарядь і засобів.

ddpr23 (1).jpg

Час протягом якого людина працює називається робочим днем.

Цінність результатів будь-якої трудової діяльності не може бути вище цінності здоров’я та життя працівника.

За рішенням організації 28 квітня відзначають Всесвітній день охорони праці, щоб привернути увагу до цих та інших проблем сьогодення. Вперше під такою назвою його відзначали у 2003 році. Але ідея започаткувати такий особливий день з’явилася після того, як у 1989 році американські та канадські робітники та профспілки провели День вшанування пам’яті працівників, які загинули на роботі.

Щороку Міжнародна організація охорони праці визначає тему (девіз) Всесвітнього дня охорони праці. З урахуванням цієї теми в Кам’янець-Подільському медичному фаховому коледжі розроблені та проводяться заходи з нагоди Дня охорони праці.

У 2023 році відзначення Дня охорони праці відбувається під девізом «Безпечне та здорове робоче середовище — основний принцип та право на роботі».

ddpr23 (3).jpg

 

 

28.04.2023