Об’єктові тренування з питань цивільного захисту щодо дій у надзвичайних ситуаціях та при виникненні пожеж

Об’єктові тренування з питань цивільного захисту щодо дій у надзвичайних ситуаціях та при виникненні пожеж

25 вересня 2023 року в Кам’янець-Подільському медичному фаховому коледжі  відбулися показові об’єктові тренування з питань цивільного захисту щодо дій у надзвичайних ситуаціях та при виникненні пожеж з учасниками освітнього процесу на тему: «Дії керівного складу, формувань цивільного захисту, персоналу та здобувачів освіти коледжу  в разі пожежі у приміщеннях коледжу».

Головною метою проведення тренування: досягнення злагодженості дій керівного складу цивільного захисту, об'єктових комісій, працівників формувань, які залучаються до ліквідації надзвичайних ситуацій.

На навчаннях був присутній майстер Кам’янець-Подільських територіальних курсів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності (ІІІ категорії) навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області Сергій Небеснюк.

Під час навчання проводилася евакуація здобувачів освіти з навчального корпусу, де виникла пожежа, рятування потерпілих із зони загоряння, надання їм першої домедичної допомоги, гасіння пожежі первинними засобами пожежогасіння. 

Проведені об’єктові тренування показали належний рівень відпрацьованості дій учасників освітнього процесу у випадку виникнення надзвичайних ситуацій. 

Цивільний захист здійснюється з метою реалізації державної політики, спрямованої на гарантування безпеки та захисту населення від негативних наслідків надзвичайних ситуацій, а також вироблення в керівного складу, працівників та здобувачів освіти умінь, навичок грамотно і чітко діяти в різних надзвичайних ситуаціях для захисту свого здоров’я і життя; формування та розвиток високих морально-психологічних якостей: відваги, витримки, ініціативи та кмітливості, взаємодопомоги, постійної готовності правильно діяти при загрозі чи виникненні надзвичайних ситуацій.


25.09.2023