Прекрасні студентські роки…

Прекрасні студентські роки…

Давно віддзвеніли щасливі студентські роки, та світлі спогади крилатої юності наповнюють бажанням знову побачити рідний навчальний заклад, обійняти своїх друзів, привітати вчителів.

14 травня медичне училище радо зустрічало своїх вихованців – групу спецфельдшерів 1976 року випуску. Серед них: Уляницький Ю., Лапінський Є., Повержук О., Боднар В., Жук В., Рудий І., Татарін М., Чемич М., Матвійчик В. Петров В., Кочепуд В., Качан М., Ясінецький В., Грицик В.

Вже немає біля входу розлогої кучерявої верби, тепер двір старовинного училища прикрашають свіжі молоді ялинки, квітуча горобина, троянди на квітнику.

Лише старовинні тополі привітно шелестять, ніби впізнавши друзів.

Випускникам важко пізнати в сучасних аудиторіях і кабінетах з новітнім обладнанням, ошатних та заквітчаних та ті старі стіни, скромні аудиторії та коридори, які, проте, вражали гостей закладу надзвичайною охайністю та чистотою. А ще була особлива атмосфера - радісна, оптимістична, святкова. Тут вони - гомінкі, дзвінкоголосі, трохи пустотливі, по вінця наповнені мріями, впевненістю в майбутньому, - дружили, збагачували себе знаннями та ерудицією, займалися спортом, змагалися в турнірах та демонстрували свої таланти в конкурсах художньої самодіяльності. Їм було невідоме почуття заздрості, тому що 40 років тому ще не існувало соціальної нерівності.

У відродженому музеї історії училища на одній з чорно-білих фотографій вони з радісним здивуванням пізнали себе. Значить, рідне училище ніколи не забувало їх, вони були його невід’ємною часточкою.

А в найріднішій 33 –й, де вони провели чотири незабутніх роки, в їх розповідях ожило безліч епізодів того далекого життя.

З особливою теплотою і ніжністю згадують свого куратора – лагідну і безмежно добру, мудру і душевну, вимогливу і людяну Євдокію Степанівну Горностай. Вона зріднила цих хлопчиків в одну родину, жила їх радощами і печалями. Вона прищепила своїм вихованцям любов до медицини та жагу до знань. Недарма група тричі виборювала вищу нагороду училища – приз ім. А.П. Землянко.

З глибокою вдячністю згадували всіх своїх одногрупників, з якими поталанило зустрітися в студентському житті, своїх високопрофесійних викладачів та знаних лікарів, які передавали їм не тільки знання, але й культуру, моральність, гуманізм, виховували їх інтелігентними, шанобливими, ерудованими.

Вони обрали розмаїті шляхи в житті, але майже всі працюють в медичній галузі по сьогоднішній день. Серед них професори, завідувачі кафедр, відділень, лікарі, фельдшери. Життєві успіхи не затьмарили ту любов до своєї alma mater, яка навіки поселилася в їх серцях. Прощаючись, випускники побажали своєму 140 - річному закладу довголіття та процвітання, щоб слава про Кам’янець –Подільське медичне училище линула по всій Україні.

Світлини зі зустрічі випускників у фотогалереї

14.05.2016